Tilintarkastajapäivä 2023 | TALLENNE

Tallenne

0 (+ alv 24 %)

Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenille 350 €, muille 650 €
Muiden tilaukset asiakaspalvelun kautta aspa@stakatemia.fi
Jäsen, kirjaudu sisään viimeistään kassalla

Tuotetunnus (SKU): 542365 Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Tilintarkastajapäivä kokosi tilintarkastajat ja alan lähimmät sidosryhmät yhteen upeaan ja ainutlaatuiseen Pikku-Finlandia tapahtumakeskukseen kuulemaan mistä tilintarkastusalalla puhutaan. Päivän aikana kuultiin tilintarkastuksesta kuin muistakin tilintarkastajan monipuoliseen ja laajaan työnkuvaan kuuluvista aiheista.

Tilitarkastajapäivän juontajana toimi maikkarilta tuttu uutisankkuri ja toimittaja Jaakko Loikkanen.

Koulutuspäivän päätteeksi palkittiin tilintarkastusalalla ansioituneita henkilöitä.

Lisätiedot

Hintaan sisältyy kolmen vuoden käyttöoikeus sähköiseen koulutusaineistoon sekä katseluoikeus tallenteeseen ST-Onlinessa 17.4.2023 saakka.

Koulutusraportille nouseva tuntimäärä (lisämateriaalia tarjolla ST-Onlinessa):
Tallenne 7.5 

Tutustu tilausehtoihin >

Päivän avaus
Suomen Tilintarkastajat ry

Tilintarkastaja johdon tukena
Toimitusjohtaja Timo Toivanen, TT Valmennus Oy 

Tilintarkastaja on yrittäjälle ja yritysjohdolle tärkeä keskustelukumppani. Luontevinta tilintarkastajalle on keskustella taloudellisista asioista ja tilinpäätöksen lukujen tulkitsemisesta, mutta asiakasta voi auttaa ja neuvoa monessa muussakin asiassa – oman osaamisen puitteissa. Timo Toivanen antaa esityksessään vinkkejä siitä, miten voimme tilintarkastajina mahdollisimman hyvin tukea asiakkaan johtoa heidän toiminnassaan ja päätöksenteossaan.

Suomen talous nyt ja pidemmällä aikavälillä
Osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander, Valtionvarainministeriö

Tilintarkastuslautakunnan terveiset
Tilintarkastuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Pajamo, PRH 

Rakenteinen tilinpäätös ja sen varmentaminen – kokemuksia listayhtiöiden ESEF-tilinpäätöksistä
Senior Consultant Robert Rantapere, EY

Kaikkien yhteisöjen ja säätiöiden tilinpäätökset tullaan tulevaisuudessa laatimaan täysin digitaalisina ja osin myös rakenteisessa muodossa. Listayhtiöille digitaalisuus ja rakenteisuus ovat jo tätä päivää. Robert Rantapere selventää, mitä tilinpäätöksen rakenteisuus tarkoittaa, ja miten se vaikuttaa tilintarkastukseen, sekä kertoo käytännön kokemuksia listayhtiöiden digitaalisten tilinpäätösten varmentamisesta.

Vastuullisuuspaneeli – lakisääteisen kestävyysraportoinnin ja varmennuksen vaikutuksia suomalaiseen elinkeinoelämään
Moderaattorina apulaisprofessori Hanna Silvola, Hanken

Kestävän rahoituksen lainsäädäntö etenee vauhdilla sekä Euroopassa että muualla maailmassa. EU:n kestävyysraportointidirektiivi edellyttää kaikkia suuria yrityksiä raportoimaan varmennetuista ESG-vaikutuksistaan asteittain vuodesta 2024 alkaen. Miten yhteiskunnan ja finanssisektorin kasvavat odotukset ja lisääntyvä regulaatio vaikuttavat suomalaisyritysten kasvuun ja kilpailukykyyn? Mitä odotuksia muutokset asettavat tilintarkastajien ammattikunnalle? Vaikutuksista keskustelevat Tiina Puukkoniemi (PwC), Noomi Jägerhorn (Posti),  Jukka Vesala (Nordea) ja Janne Peljo (EK)

 

Mitä tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat tilintarkastuskertomuksessa kertovat tilintarkastajan työstä?  – havaintoja väitöskirjatutkimuksen perusteella
KTT, KHT Tuomas Honkamäki, Aurinkolahden tilintarkastus

Listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksiin lisättiin vuonna 2017 tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat (ns. KAMit), jotka ovat tilintarkastajan harkinnan perusteella olleet merkittävimpiä asioita tilintarkastuksessa kyseisellä tilikaudella. Tuomas Honkamäki kertoo väitöskirjatutkimuksensa tuloksista.

Taloushallinto automatisoituu, pysyvätkö kontrollit ajan tasalla?
Toimitusjohtaja Olli Ainasvuori, MOST Digital oy

Taloushallinto digitalisoituu, automatisoituu ja robotisoituu. Kaikki tämä vaatii ohjelmistojen rakentajilta, kirjanpitäjiltä, raportoivilta yhteisöiltä ja heidän tilintarkastajiltaan ymmärrystä järjestelmäkontrolleista ja niiden tarpeellisuudesta. Olli Ainasvuori pohtii, ovatko kontrollit riittävät ja ajan tasalla.

Yhdistys palkitsee tilintarkastusalalla ansioituneita henkilöitä 

 

Asiakaspalvelumme apunasi

Asiakaspalvelu

Ota yhteyttä meihin!

p. 09 7552 2010 (ark. klo 9–11 ja 13–15)
aspa@stakatemia.fi
Yhteydenottolomake

  • Autamme palveluihin ja tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä
  • Palvelemme myös Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenasioissa