Digitalisoitumisen pyörteissä kohti asiakaslähtöisempiä verkkokirjoja

Susanna Timonen: ST-Akatemian online-palvelu on saanut päälleen uudet, entistä ehommat vaatteet. Samalla online-tuotteiden ostamista on

Susanna Timonen, sisällöntuottaja, ST-Akatemia

ST-Akatemian online-palvelu on saanut päälleen uudet, entistä ehommat vaatteet. Samalla online-tuotteiden ostamista on helpotettu lisäämällä online-palvelun yhteyteen oma verkkokauppa.

Jatkossa yksittäisten verkkokirjojen ja kirjahyllyjen – niin ennalta määriteltyjen kuin omavalintaistenkin – ostaminen hoituu kätevästi uuden verkkokaupan kautta. Haluat sitten kirjautumisen IP-tunnisteisesti tai henkilökohtaisin tunnuksin, kaikki hoituu samaa kautta.

Digitalisoituminen on muutosta toisen perään

Kun katson lähes yhdeksän vuoden työuraani ST-Akatemialla taaksepäin, on vallitsevana tekijänä ollut muutos. Olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan kustannusalan digitalisoitumista ja osallistumaan pienen kustantamomme digitalisoitumiseen.

Kun tulin taloon, oli cd-romput juuri otettu käyttöön painettujen kirjojen rinnalla. Käytännössä ne tarkoittivat painettuja kirjoja pdf-muodossa höystettynä hyödyllisellä lisämateriaalilla. Cd-romppujen kanssa eleltiin tyytyväisinä muutama vuosi, kunnes romppuasemat alkoivat läppäreissä vähentyä. Keksimme muuttaa formaatin muistitikuksi. Ei mennyt kauaa, kun totesimme, että tuotteen voisi yhtä hyvin jakaa sähköisestikin.

Syksyllä 2012 päädyimme yhdessä verkkokauppatoimittajamme kanssa rakentamaan ratkaisun, jonka avulla asiakkaat pystyvät helposti tilaamaan e-kirjoja. Asiakas saa välittömästi tilauksen jälkeen sähköpostiinsa latauslinkin, jolla pdf-muotoisen e-kirjan lisämateriaaleineen saa ladattua koneelleen. Näin e-kirja on asiakkaan koneella aina valmiina luettavaksi.

Tulevaisuus on verkkokirjojen – voi vain arvailla minkälaisten

Koska kehitys kehittyy, lähdimme jo keväällä 2013 mukaan TEKES-rahoitteiseen pilottihankkeeseen, jossa kehiteltiin pk-kustantamoille helppo ja edullinen tapa julkaista verkkokirjoja. Hetken aikaa olimme mukana hankkeen yhteisratkaisussa, mutta pian kävi selväksi, että tämä on niin hyvä juttu, että meidän täytyy saada oma palvelu – nykyinen ST-Akatemia Online.

“Tämä on niin hyvä juttu, että meidän täytyy saada oma palvelu – nykyinen ST-Akatemia Online.”

Verkkokirjallahan tarkoitetaan internetistä tietokoneella, tabletilla tai vaikka älypuhelimella luettavaa kirjaa. Sen valttikortteja ovat monipuoliset hakumahdollisuudet ja helpompi päivitettävyys. Käyttäjä voi myös lisätä sinne omia muistiinpanoja ja korostuksia.

Älykirja, joksi ratkaisun toimittaja verkkokirjoja kutsuu, mahdollistaa monipuolisen sisällön syventämisen ja elävöittämisen – vaikkapa videoilla ja PowerPoint-esityksillä. Tulevaisuus näyttää, mihin suuntaan meidänkin verkkokirjamme kehittyvät.

Kehitysvauhdissa mukana päättäväisyydellä ja rohkeudella

Kehitysvauhti on ollut pienelle kustantamolle hurja mutta mieluinen. Työmäärä on välillä ollut melkoinen, kun kaksin viestintä- ja sisältöpäällikkö Minttu Sallisen kanssa olemme uusia ratkaisuja kehitelleet. Mintun päättäväisyyden ja rohkeuden ansiosta meillä on nyt käytössä online-palvelu, joka mahdollistaa paljon.

Toivottavasti sinäkin siirryt viimeistään nyt kanssamme online-aikaan!

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Kirjanpidon tietopalvelu – kunnan ja kuntayhtymän kirjanpito

Säännöllisesti päivittyvä ja käytännönläheinen Kirjanpidon tietopalvelu on loistava apuväline jokaiselle kirjanpidon ja tilinpäätöksen parissa toimivalle. […]
Lue lisää
Blogit

Kouluttautuminen ESG-raportoinnin asiantuntijaksi

ESG-raportointi, kestävyysraportointi, vastuullisuusraportointi… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vaikka nimityksiä on monia, on yksi asia […]
Lue lisää
Blogit

ESG-raportointi – 3 vinkkiä ensikertalaisille

“Mikä on ESG-raportointi ja mistä lähteä liikkeelle?”, kysyy tällä hetkellä moni. ESG Advisor Katja Tolkilla […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top