ESGpalvelu
+ ESRS-navigaattori
ESGpalvelu
Vastuullisuuden uusi tietopalvelu
ESGpalvelu tarjoaa kaiken tiedon, mitä tarvitset kestävyysraportoinnin aloittamiseen. Jatkuvasti päivittyvä tietopalvelu sisältää aina ajankohtaista tietoa sekä tehokkaat työkalut ESRS-standardien oppimiseen ja soveltamiseen.
ESGpalvelulla raportointi haltuun
– vaihe vaiheelta!
Tutustu ESRS-standardeihin
Sovella kaksivaiheista olennaisuusanalyysia
Tee nykytila-analyysi
Hyödynnä varmentajan näkökulmia
-
ESGpalvelu
0,00 € – 329,00 € Valitse vaihtoehdoista Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
ESGpalvelu + ESRS-navigaattori = tehokas tapa aloittaa kestävyysraportointi
ESGpalvelu tukee kestävyysraportoinnin aloittamista ja sen ymmärtämistä. ESGpalveluun kuuluva ESRS-navigaattori tuo standardit ulottuvillesi helposti ymmärrettävässä muodossa ja auttaa hahmottamaan raportoitavat datapointit.
✔ Valitse ESRS-navigaattorilla ne ESRS-standardit, jotka ovat yrityksellesi olennaisia raportoinnissa. Esimerkkien kautta saat kätevästi lisätietoa kustakin standardista.
✔ Lataa datapointit jatkotyöstöä varten Word- tai Excel-tiedostoina. Excelissä voit toteuttaa nykytila-analyysin, mikä tarjoaa tarkan katsauksen yrityksesi tilanteeseen.
✔ ESGpalvelun ajankohtaiset artikkelit ja webinaarit pitävät sinut ajan tasalla viimeisimmistä kuulumisista ja aukaisevat hankalatkin termit ja käsitteet.
Usein kysytyt kysymykset
Euroopan komissio teki vuonna 2022 päätöksen, jonka mukaan yritysten kestävyysraportointi (Corporate Sustainability Reporting Directive) ja sen riippumaton varmentaminen tulee lakisääteiseksi pörssiyrityksille ja muille suurille yrityksille portaittain vuosien 2024–2026 aikana. Komissio muutti loppuvuodesta 2023 tilinpäätösdirektiiviä omalla säädöksellään nostaen yritysluokkien eurorajoja inflaation johdosta. Koska kyseessä on direktiivi, se täytyy implementoida kansalliseen lainsäädäntöön. Suomalaiset yritykset seuraavat alkuperäisiä kokorajoja niin kauan, kunnes Suomen eduskunnassa toisin säädetään. Suomen osalta tilanne on se, että eduskunnan odotetaan käsittelevän kokorajojen korottamista syyskuussa 2024.
Alkuperäiset kokorajat
Alkuperäisessä direktiivissä yritys luokitellaan suureksi, jos se täyttää vähintään kaksi kolmesta kokoluokitus-kriteeristä:
- Yrityksessä on yli 250 työntekijää.
- Liikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa.
- Taseen loppusumma on yli 20 miljoonaa euroa.
Uudet kokorajat
Uuden direktiivin mukaan yritys luokitellaan suureksi, jos se täyttää vähintään kaksi kolmesta kokoluokitus-kriteeristä:
- Yrityksessä on yli 250 työntekijää.
- Liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa.
- Taseen loppusumma on yli 25 miljoonaa euroa.
Vuonna 2026 velvollisuus ulottuu listattuihin pk-yrityksiin sekä pieniin ja keskisuuriin luottolaitoksiin ja vakuutusyhtiöihin, joiden liikkeeseen laskema osake, velkakirja tai muu arvopaperi on kaupankäynnin kohteena arvopaperimarkkinalain tarkoitetulla säännellyllä markinalla (huom. ei sovelleta kaikkiin pieniin ja keskisuurin luottolaitoksiin ja vakuutusyhtiöihin) – raportointi alkaa vuonna 2027.
Vuonna 2028 raportointivelvollisia ovat myös EU:n ulkopuoliset yritykset, joilla on tytäryhtiö tai pysyvä toimipaikka EU:n alueella ja joiden EU:n alueen liikevaihto ylittää 150 miljoonaa euroa – raportointi alkaa vuonna 2029.
Kyllä sopii. ESGpalvelun perimmäinen tarkoitus on tuoda prosessiin selkeyttä. Se avaa tärkeimmät aihealueet kaksoisolennaisuudesta tietojen keräämiseen sekä ESRS-standardeista varmentajan valintaan. Mitään ei tarvitse osata etukäteen.
Kestävyysraportin tekoon ei tarvita kalliitta konsulttipalveluja. Sen voi tehdä ihan itse, mutta asian sisäistämiseen tarvitaan ymmärrettävästi apua ja tukea. ESGpalvelun avulla kestävyysraportointiin liittyvä tieto on helposti saatavilla ja valmiiksi ”pureskeltuna”. Aiempaa raportointiosaamista ei tarvita.
Netti on pullollaan erilaista tietoa, mutta mikä on suomalaisen yrityksen näkökulmasta oikeasti relevanttia ja ajankohtaista? ESGpalvelu taipuu tähän erinomaisesti, sillä se kerää kestävyysraportointiin liittyvät kuulumiset niin sanotusti ”saman katon alle”. ESGpalvelun sisällöntuotannosta vastaavat Suomen parhaat ESG-asiantuntijat eri aloilta.
Otetaanko lyhyt keskustelu ESG:stä?
Terhi Mattila-Viljamaa
terhi.mattila-viljamaa@stakatemia.fi
Ville Feirikki
ville.feirikki@stakatemia.fi