Muutoksessa: Sosiaalinen aikakausi ja uudenlainen palveluasenne

Meillä eletään muutosten syksyä. Olemme avanneet uudet verkkosivut, haastaneet itsemme somen ja videoiden maailmaan sekä

Maija Sillanpää, koulutuspäällikkö
ST-Akatemia 

Meillä eletään muutosten syksyä. Olemme avanneet uudet verkkosivut, haastaneet itsemme somen ja videoiden maailmaan sekä ponnistaneet digikehityksessä ison askeleen uudella online-palvelullamme. Lisäksi käynnissä on meidän mittakaavallamme suuri järjestelmäuudistus. Punaisena lankana kaikkien uudistustemme taustalla on yksi valtava muutos. Se on tapahtunut ajattelutavassamme. Olemme ymmärtäneet, että sosiaalisella aikakaudella tehtävänämme on palvella. Somessa, verkossa, puhelimessa ja koulutuksissa.

Muutos vaatii paljon ja olemme vasta alussa – valmiina jatkamaan ja kehittymään yhdessä valitsemallamme tiellä. Upeinta on ollut huomata innostus, jota muutos on meillä herättänyt. Muutoksen pelkoa ei ole ilmassa, vaikka vauhti on välillä hengästyttävän nopeaa. Meidän haasteemme muutoksessa on pienelle toimijalle tyypillinen. Mistä resurssit muutokseen? Meillä ei ole erillistä kehitystiimiä vaan uudistusten on löydettävä paikkansa päivittäisen tekemisen rinnalla. Asenne on kuitenkin oikea ja muutostarve aidosti ymmärretty, joten olen varma, että pystymme uutta oppimalla pysymään mukana kiihtyvässä kehityksessä. Muutos edellyttää selkeää viestintää, jatkuvaa toistoa ja yhdessä tekemistä. Innostamisesta ja innostumisesta onkin tullut yhteinen tapamme, kun vaihdamme säännöllisesti onnistumisen kokemuksia uudistuneista toimintatavoistamme.

Yhdessä olemme pohtineet, mitä me oikeasti haluamme olla. Vastaus oli yllättävänkin yksinkertainen: helposti lähestyttäviä. Sitä me haluamme. Haluamme asiakkaidemme kokevan, että meidän kanssamme on helppoa asioida ja keskustella. Esimerkkinä uudistuvista toimintatavoistamme on uusi online-palvelumme ja siihen liittyvä henkilökohtainen käyttäjätuki. Asiakkaamme eivät jää yksin kysymystensä kanssa.

Olemme yhdessä kulttuurimuutoksen tiellä, jossa muutamme tekemistämme palvelulähtöisemmäksi. Ole siis rohkeasti meihin yhteydessä – me haluamme auttaa! Tai kenties me soitammekin sinulle päin.

Olemme tukenasi – kysy rohkeasti!

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Lisää si Arvonmääritysten merkitys yritystoiminnassa tuntuu vain jatkavan kasvuaan. Omassa työssäni PwC:llä tarve määrittää arvo […]
Lue lisää
Blogit

Verotuksen ja kirjanpidon väliset erot haasteena veroilmoituksen laadinnassa

Timo Partanen: Vaikka osakeyhtiön veroilmoitus perustuukin pitkälti yhtiön tilinpäätökseen, on verotuksen ja kirjanpidon välillä lukuisia […]
Lue lisää
Blogit

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top