Tilaus- ja sopimusehdot
(voimassa 28.8.2023 saakka)

1 ST-verkkopalveluiden tilausehdot

ST-verkkopalvelut on sähköinen osaamisympäristö, jonka käyttö edellyttää verkkoyhteyttä. ST-verkkopalveluihin myydään käyttöoikeuksia eli lisenssejä erilaisiin verkkotuotteisiin: yksittäisiin verkkokirjoihin ja verkkokursseihin sekä niistä muodostettuihin/muodostettaviin kokonaisuuksiin.

Verkkotuotteisiin voi sisältyä Excel-, Word- tai pdf-muotoisia lisämateriaaleja. Verkkotuotteisiin sisältyy haku-, muistiinpano-, tulostus- ja kopiointimahdollisuudet (verkkokursseihin nämä ominaisuudet eivät sisälly).

1.1 Toimitusaika ja -kulut

Verkkokaupasta tilattaessa henkilökohtaisen/käyttäjätunnisteisen lisenssin toimitus tapahtuu välittömästi tilauksen jälkeen. Jos tilaus tehdään muuta kautta kuin verkkokaupasta tai tilaus koskee IP-tunnisteista lisenssiä, toimitus tapahtuu 1–3 arkipäivän sisällä tilauksesta.

ST-verkkopalvelut lähettää automaattisesti uudelle tilaajalle/käyttäjälle kirjautumistiedot. Jos tilaaja on jo palvelun käyttäjä, lisätään uusi käyttöoikeus olemassa olevalle tilille ja kirjautumistiedot pysyvät samoina.

Verkkotilauksiin ei lisätä toimituskuluja.

1.2 Käyttäjät

Jos tilaus sisältää useita henkilökohtaisia lisenssejä, tulee tilaajan lisätä muut käyttäjät ST-verkkopalveluiden kautta tai ilmoittaa heidät asiakaspalveluumme. Käyttöoikeudet ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää kesken tilauskauden toisen käyttäjän nimiin, ellei aiemmin nimetty käyttäjä siirry pois ostajayrityksen palveluksesta.

Tilaukseen voidaan lisätä käyttäjiä kesken tilauskauden. Verkkopalveluissa ja -hyllyissä uusista käyttäjistä laskutetaan jäljellä olevaa tilauskautta vastaava summa. Verkkopalveluissa sekä Rajaton-palveluissa uusista käyttäjistä laskutetaan koko kuluvan tilauskauden hinta riippumatta jäljellä olevan tilauskauden pituudesta.

Tilauksen yhteydessä on määritelty käyttöoikeudet tilattuihin aineistoihin. Käyttöoikeuksia tai palvelun aineistoja ei saa jakaa eteenpäin tilauksen määrittelyistä poikkeavasti ilman ST-Akatemian lupaa. ST-Akatemia voi vaatia korvauksia väärinkäytöksistä.

1.3 Tilauksen voimassaoloaika ja laskutus

Verkkotuotteiden tilaus- ja laskutuskausi on pääsääntöisesti 12 kuukautta tilauspäivästä alkaen, ja tilaus jatkuu automaattisesti voimassa olevaan hintaan kauden vaihtuessa. Ensimmäinen kausi laskutetaan heti tilauksen jälkeen ja tulevat kaudet aina kauden vaihtuessa.

Verkkokursseissa voidaan sopia erikseen määritellystä kuukausiveloituksesta tilauskauden (12 kk) pysyessä kuitenkin ennallaan.

Joissain verkkotuotteissa tilaus- ja laskutuskausi on edellä mainitusta poikkeava. Poikkeuksista mainitaan ko. tuotteen kuvauksessa. Määräaikainen tilaus laskutetaan yhteen kertaan heti tilauksen jälkeen, ja tilaus loppuu automaattisesti määräajan päätyttyä. Kertalaskutteinen tilaus laskutetaan yhteen kertaan heti tilauksen jälkeen, ja tilaus jatkuu niin kauan kuin tuote on palvelussa saatavilla.

Maksutapana on aina lasku (paperi- tai verkkolasku) ja maksuehtona 14 pv. netto.

1.4 Palautukset

Verkkotuotteilla ei ole palautusoikeutta.

1.5 Irtisanominen

Automaattisesti uusiutuvan tilauksen voi irtisanoa tilauskauden (12 kk) vaihtuessa ilmoittamalla siitä kahden viikon kuluessa uuden kauden alusta. Tilauksen irtisanominen ja tilausmuutokset hoidetaan asiakaspalvelun kautta. Mahdollista loppujaksoa ei hyvitetä, jos palvelu irtisanotaan kesken tilauskauden. Uuden laskutuskauden laskun maksaminen vahvistaa tilauksen jatkumisen.

Määräaikainen tilaus loppuu automaattisesti tilausjakson päätyttyä. Mahdollista loppujaksoa ei hyvitetä, jos palvelu irtisanotaan kesken tilausjakson.

1.6 Muutokset

Tilauskauden uusiutuessa on mahdollista vaihtaa omavalintahyllyjen verkkokirjoja ja omavalinta-verkkokurssien teemoja.

Pidätämme oikeuden hintojen ja sisältöjen muutoksiin vuosittain tai tilaus- ja laskutuskauden vaihtuessa.

2 Painettujen kirjojen tilausehdot

2.1 Toimitusaika

Kirjojen toimitusaika on 3–5 arkipäivää tilauksesta lukien. Jos kirja ei ole vielä ilmestynyt, se toimitetaan jälkitoimituksena heti sen ilmestyttyä.

Kestotilauskirja toimitetaan automaattisesti heti kirjan ilmestyttyä.

2.2 Toimituskulut

Postitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 9,90 €/tilaus (+ alv 10 %).

Noutamatta jätettyjen pakettien uudelleenlähetyksistä laskutamme toimituskulun uudestaan.

2.3 Laskutus

Tilaukset laskutetaan (paperi- tai verkkolasku) toimituksen jälkeen maksuehdolla 14 pv. netto.

Tuotteiden hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta. Verkkokaupassa mainittuihin hintoihin lisätään arvonlisävero (kirjat 10 %).

2.4 Palautukset

Kirjojen palautusoikeus on 14 päivää sen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee myös kestotilauksia.

Ilmoitus palautuksesta on tehtävä asiakaspalveluumme 7 päivän kuluessa kirjan vastaanottamisesta. Kirja on palautettava myyjälle virheettömänä (pakattava hyvin) ja käyttämättömänä. Kirja palautetaan asiakaspalautuksena alla olevilla tiedoilla:

Vastaanottaja: Barona Varastopalvelut Oy / ST-Akatemia Oy
Palautuskoodi: 639288

Jos käytät samaa kirjekuorta/pakettia, jolla kirjan sait, kirjoita päälle ”Asiakaspalautus” ja ruksi yli omat osoitetietosi.

2.5 Kestotilauksen irtisanominen

Kestotilauksen voi irtisanoa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Irtisanominen astuu voimaan heti ja koskee seuraavaa tulossa olevaa painosta kyseisestä tuotteesta.

3 Koulutusten peruutusehdot

Koulutukset laskutetaan (paperi- tai verkkolasku) koulutustilaisuuden jälkeen maksuehdolla 14 pv. Seuraavassa on kuvattu eri koulutustyyppien peruutusehdot.

3.1 Talouden ammattilaisten lähi- ja etäkoulutukset >

3.2 Jäsenkoulutukset >

3.3 Valmennukset >

3.1 Talouden ammattilaisten lähi- ja etäkoulutukset

3.1.1 Peruuttaminen ilman kuluja

Osallistumisen peruuttaminen ilman kuluja on mahdollista viimeistään 10 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta. Tämän jälkeisistä peruutuksista veloitamme peruutuskulun. Ilmoittautumisen voi perua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

3.1.2 Peruutuskulut

Viimeistään viittä arkipäivää ennen koulutustilaisuutta tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme koko osallistumismaksun.

3.1.3 Sairaustapaukset

Äkillisissä sairaustapauksissa, joista ei ole voitu tiedottaa ennen koulutusta, veloitamme lääkärintodistusta vastaan puolet osallistumismaksusta. Sairastumisen tai esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa kollegalle ilman ylimääräisiä kuluja.

3.2 Tilintarkastajien jäsenkoulutukset

3.2.1 Peruuttaminen ilman kuluja

Osallistumisen voi perua ilman kuluja viimeistään 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

3.2.2 Peruutuskulut

Jos peruutuksesta ilmoitetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta, veloitetaan koko kurssimaksu. Tässä tapauksessa osallistuja saa koulutusaineiston käyttöönsä.

3.2.3 Äkilliset poissaolot

Osallistumisen voi perua kuluitta myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen tilaisuutta vain seuraavien pätevien syiden vuoksi:

  •     äkillinen sairastuminen (lääkärintodistus)
  •     huollettavana olevan lapsen (alle 10 v.) sairastuminen
  •     kuultavana oleminen oikeudessa
  •     muu yllä olevaan verrattava pätevä syy.

Peruutuksista tulee aina ilmoittaa asiakaspalveluumme. Mikäli osallistuja jää tilaisuudesta pois ilmoittamatta asiasta viimeistään tilaisuutta edeltävä päivänä, laskutamme koko osallistumismaksun. Tässä tapauksessa osallistuja saa koulutusaineiston käyttöönsä.

Äkillisissä sairastapauksissa, joista ei ole voitu tiedottaa ennen koulutusta, palautamme lääkärintodistusta vastaan osallistumismaksun.

Työestettä ei huomioida päteväksi syyksi peruuttaa osallistuminen.

3.2.4 Koulutuspaikkakunnan muuttaminen

Koulutuspaikkakuntaa voi muuttaa veloituksetta 7 vuorokautta ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen tehdyistä muutoksista veloitamme muutoskuluina 60 € + alv kurssimaksun lisäksi.

3.2.5 Ohjelman muutokset, tilaisuuksien järjestäminen ja vastuu

Tilaisuudet järjestetään, jos osallistujamäärä on vähintään 20.

Mikäli ST-Akatemia Oy joutuu perumaan tai keskeyttämään tilaisuuden, se ei ole velvollinen palauttamaan ilmoittautuneille enempää kuin heidän maksamansa osallistumismaksun määrän. Tässä tapauksessa pyritään kuitenkin ensisijaisesti järjestämään uusi, korvaava tilaisuus.

Pidätämme oikeuden jäsenkoulutusten ja -tilaisuuksien ohjelmien muutoksiin sekä luennoitsijamuutoksiin esim. sairastumisen tai muun syyn johdosta.

3.3 Valmennukset tilintarkastajaksi

3.3.1 Peruuttaminen ilman kuluja

Osallistumisen voi peruuttaa ilman kuluja viimeistään 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

3.3.2 Peruutuskulut

Jos peruutuksesta ilmoitetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen koulutustilaisuutta, laskutamme peruutuskuluina 150 € + alv.

Jos osallistuja jää tilaisuudesta pois ilmoittamatta asiasta viimeistään tilaisuutta edeltävänä arkipäivänä, laskutamme koko osallistumismaksun. Äkillisissä sairastapauksissa, joista ei ole voitu tiedottaa ennen koulutusta, palautamme lääkärintodistusta vastaan osallistumismaksun.

Kysyttävää? Autamme mielellämme!

Asiakaspalvelu

p. 09 7552 2010 (ark. klo 9–11 ja 13–15)
aspa@stakatemia.fi
Yhteydenottolomake

  • ST-Akatemian asiakaspalvelu: julkaisut ja koulutukset
  • Jäsenrekisterin tietojen muutokset
Scroll to Top