Yrityksen taloudellisen suorituksen mittaaminen, analysointi ja toiminnan ohjaaminen

Pe 25.3.2022 klo 9.00-15.00

650,00 (+ alv 24 %)

Seuraa koulutusta etänä tai tule lähikoulutukseen.
Paikkoja lähikoulutukseen rajoitetusti.
Koulutuksen tallenne on katsottavissa 1 kk ajan.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Yrityksen taloudellisen suorituksen mittaaminen, analysointi ja toiminnan ohjaaminen -koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle työkalut onnistuneelle taloudelliselle päätöksenteolle.

Yrityksen taloudellisen suorituskyvyn ja aseman – kasvun, kannattavuuden ja riskin – mittaaminen, raportointi ja analysointi ovat yrityksen strategisen ja taloudellisen ohjaamisen ja suunnittelun kulmakiviä. Yrityksen strategian ja päätösten taloudellisten seurausten analysoinnin taito on myös päätöstentekijöiden perustaito – vain tällöin päätöksillä ja niihin perustuvilla toimilla sekä toiminnan ohjaamisella ja suunnittelulla on vankka perusta.

Tämä teho-ohjelma antaa perustan – niin kehikot, mittarit kuin taloudelliset perusteet ja ymmärryksen – systemaattiselle ja kokonaisvaltaiselle yrityksen taloudellisen suorituksen ja aseman analysoinnille sekä mittaus- ja raportointijärjestelmien rakentamiselle. Ohjelma tukee myös yrityksen toiminnan ohjaamista, suunnittelua sekä päätöksentekoa – taloudelliset tavoitteet yhdistetään taloudellisiin avainmittareihin sekä niiden kriittisiin benchmarkeihin johdonmukaisella tavalla. Ohjelmassa huomioidaan ja yhdistetään yrityksen johdon, luotonantajien ja osakkeenomistajien näkökulmat.

Avainhyödyt osallistujille

 • Kansainvälisiin best practice:iin perustuvat yrityksen taloudellisen analysoinnin kehikot ja avainmittarit yrityksen suorituskyvyn ja aseman mittaamiseksi, arvioimiseksi sekä toiminnan ohjaamiseksi.
 • Kehikot ja mittarit, jotka yhdistävät yrityksen taloudelliset tavoitteet, operatiivisen toiminnan kannattavan kasvun sekä rahoituksen vahvuuden ja joustavuuden, mukaan lukien luottokelpoisuuden, toisiinsa johdonmukaisella ja ymmärrettävällä tavalla.
 • Keinot yrityksen strategian toteutuksen vahvuuksien ja heikkouksien identifioimiselle ja analysoimiselle.
 • Ymmärrys kuinka operatiivinen kannattavuus ja tehokkuus sekä rahoituksellinen vahvuus ja joustavuus vaikuttavat yrityksen kykyyn tuottaa positiivista kassavirtaa, kasvaa kannattavasti ja luoda arvoa.

Lisätiedot

Toteutustapa

Etäkoulutus, Lähikoulutus

Hintaan sisältyy kuukauden käyttöoikeus koulutusaineistoon ja tallenteeseen ST-Onlinessa:

 • Jos olet jo ST-Onlinen käyttäjä, nämä lisätään olemassa olevalle tilillesi.
 • Jos olet uusi käyttäjä, luomme sinulle ST-Onlineen henkilökohtaisen tilin, jota pystyt hyödyntämään jatkossakin.

Lähikoulutukseen sisältyy lisäksi koulutuspäivän tarjoilut. Lähikoulutus järjestetään ST-Akatemian toimistolla (Fredrikinkatu 61 A, Helsinki).

Hyödynnä kattavat asiakasetumme.

Tutustu peruutusehtoihin.

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

8.45 Liittyminen etäkoulutukseen omalta laitteeltasi

9.00 Yrityksen taloudellinen analysointi ja toiminnan ohjaaminen

 • Yrityksen tavoitteet, strategia ja suorituksen mittauksen ja analysoinnin lähtökohdatta
 • Operatiivisen suorituskyvyn – kasvun, kannattavuuden ja tehokkuuden sekä kyvyn tuottaa operatiivista kassavirtaa – arvioiminen ja analysoiminen

Välissä noin 10 min tauko

11.00 Lounastauko

12.00 Yrityksen taloudellinen analysointi ja toiminnan ohjaaminen

 • Rahoituksellisen vahvuuden ja joustavuuden – rahoitusrakenteen, velkavivun hyödyntämisen ja rahoitusriskin, velkojen hoito- ja maksukyvyn, likviditeetin sekä velkakapasiteetin ja luottokelpoisuuden – arvioiminen ja analysoiminen
 • Taloudellisen suorituksen ennustamisen oletusten avainmittarit sekä yksinkertainen mutta tehokas mallittaminen
 • Kannattava kasvu, taloudellinen lisäarvo ja omistaja-arvon luonti ja strategian onnistuminen sekä markkinoiden odotukset kannattavasta kasvusta

Välissä pidetään 15 min tauko

15.00 Koulutus päättyy

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kouluttaja

Harri Seppänen

KTT, CVA (cand.), IVS-asiantuntija

Harri Seppänen, KTT, CVA (cand.), IVS-asiantuntija on yrityksen arvonmäärityksen sekä taloudellisen suorituksen mittaamisen ja analysoinnin riippumaton asiantuntija, kouluttaja ja tutkija. Hän on ainoa suomalainen EACVA (Eurooppa) ja NACVA (USA) Practitioner Member sekä yrityksen arvonmäärityksen ja analysoinnin CVA-koulutuksen läpikäynyt ammattilainen.

Asiakaspalvelumme apunasi

Asiakaspalvelu

Palvelemme arkisin klo 9–11 ja 13–15
p. 09 7552 2010 | Yhteydenottolomake
aspa@stakatemia.fi

 • Autamme palveluihin ja tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä
 • Palvelemme myös Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenasioissa