Helmikuun kuukauden kasvo: Merja Raunio

"Kuukauden kasvo" esittelee asiantuntijoita tuotteiden ja palveluiden takaa. Mukana on niin omaa henkilökuntaamme kuin yhteistyökumppaneitammekin.

Merja Raunio, OTK, VT, Senior Advisor, Roschier Asianajotoimisto Oy

“Kuukauden kasvo” esittelee asiantuntijoita tuotteiden ja palveluiden takaa. Mukana on niin omaa henkilökuntaamme kuin yhteistyökumppaneitammekin. Helmikuun kuukauden kasvo on Merja Raunio Roschierilta.

Opettavaista yhteistyötä jo yli 20 vuotta

Yhteistyöni ST-Akatemian (aikaisemmin KHT-yhdistyksen ja KHT-Median) kanssa on jatkunut pitkään. Kirjailijaurani alkoi vuonna 1997, kun kirjoitimme seuraavana vuonna ilmestyneen ensimmäisen painoksen kirjasta Voitonjaon verosuunnittelu osakeyhtiössä. Tällä hetkellä kirjan nimi on Varojen jakaminen ja verotus osakeyhtiössä, ja sen viimeisin päivitys on juuri työn alla. Iltapuhdetta lähiviikoiksi on siis tiedossa.

Urani KHT-yhdistyksen koulutustoimikunnassa (nyk. ST-Akatemian osaamisen kehittämisen toimikunta) alkoi muistaakseni pari vuotta myöhemmin. Olen sekä toimikunnassa jäsenenä että toimin kouluttajana. Koulutuksissa onkin ihan parina viimeisenä vuotena tapahtunut paljon mielenkiintoista, kun hotellien kokoushuoneissa tapahtuvan koulutuksen lisäksi on enenevässä määrin alettu tehdä esimerkiksi videokoulutuksia. Molemmissa on puolensa. Ihmisiä on aina mukava tavata, mutta videokoulutukset ovat osallistujille helppo tapa päivittää tietojaan missä ja milloin parhaiten sopii.

Moni ei varmaankaan tule ajatelleeksi, että kirjoittamisessa ja kouluttamisessa kirjailija tai kouluttaja itse oppii kaikkein eniten. Asiat pitää selvittää itselle pohjia myöten, jotta osaa tiivistää ja yksinkertaistaa olennaiset asiat. Kannattaa kokeilla. Tässä viime päivinä olen yrittänyt keksiä sanottavaa kotimaisen yritysverotuksen ajankohtaiskatsaukseen, kun lakimuutoksia ei lopulta juurikaan ole. Täytyy vähän haistella tuulia, ja ehkä kuitenkin sipaisemme myös kansainvälistä yritysverotusta, jossa on tapahtumia sitäkin enemmän.

Vapaa-ajalla mennään putkeen

Voiko ihminen harrastaa vero-oikeudellista tutkimusta, ainakaan normaali terve aikuinen? Toivottavasti. Tutkimuksen tekeminen on todella kiehtovaa, vaikka yöunet jäävät helposti liian lyhyiksi. Vastapainoksi agilityradalla täytyy keskittyä täysillä koiraan ja juuri siihen hetkeen. Haukku tekee juuri niin kuin ohjaaja pyytää, jos ymmärtää ja palkka on riittävä. Tänään mennään taas Vixin kanssa putkeen putkeen putkeen, tai siis toivottavasti Vixi menee.

  • Syntynyt Helsingissä vuonna 1962
  • Valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1987
  • Työskentelee veroasiantuntijana Roschierillä
  • On väitöskirjatutkijana Tampereen yliopistossa
  • Perheeseen kuuluu puoliso, kaksi täysi-ikäistä lasta ja kaksi borderterrieriä
  • Harrastukset: agility (supermöllitasolla), kuntosaliharjoittelu ja puutarhanhoito (alkukesäisin ennen kuin rikkaruohot ja tuhohyönteiset vievät voiton)

Merja Raunio on mukana kouluttajana Yritysverotus -videokoulutuspalvelussa ja Yritysverotuksen ongelmakohdat -koulutuksessa.

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Lisää si Arvonmääritysten merkitys yritystoiminnassa tuntuu vain jatkavan kasvuaan. Omassa työssäni PwC:llä tarve määrittää arvo […]
Lue lisää
Blogit

Verotuksen ja kirjanpidon väliset erot haasteena veroilmoituksen laadinnassa

Timo Partanen: Vaikka osakeyhtiön veroilmoitus perustuukin pitkälti yhtiön tilinpäätökseen, on verotuksen ja kirjanpidon välillä lukuisia […]
Lue lisää
Blogit

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top