Kouluttautuminen ESG-raportoinnin asiantuntijaksi

ESG-raportointi, kestävyysraportointi, vastuullisuusraportointi… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vaikka nimityksiä on monia, on yksi asia silti varmaa: raportointi on täällä ja se on tullut jäädäkseen! Aihe on kiinnostanut eri alan ja kokoluokan yrityksiä jo pitkään, mutta viimeistään nyt lakikin velvoittaa hihojen käärimistä raportoinnin suhteen. Mistä sitten lähteä liikkeelle? Kuinka kouluttautua ESG-raportoinnin asiantuntijaksi ja varmistaa viimeisimmän tiedon saanti?

ESG-raportoinnin asiantuntijaksi tie käy helpoiten ESG-R yritysvalmennuksen kautta. Yritysvalmennus on ensisijaisesti suunnattu niille, jotka vastaavat yrityksessä kestävyysraportin valmistelusta, suunnittelusta ja laatimisesta – eli käytännön työstä. Valmennuskokonaisuuden käytyäsi ymmärrät kestävyysraportoinnin eri vaiheita ja näihin liittyviä vaatimuksia. Pystyt määrittelemään, mikä on tärkeää ja olennaista oman yrityksesi kannalta. Opit myös tulkitsemaan kestävyysraportointiin liittyviä standardeja, kuten ESRS-standardeja.

Kasvata osaamistasi ESG-asioissa

Kaikki osaaminen kestävyysraportoinnin parissa on tällä hetkellä arvostettua – ja se korostuu jatkossa entistä enemmän. Suoritettuasi ESG-R yritysvalmennuksen, saat Suomen Tilintarkastajat ry:n myöntämän ESG-R -asiantuntijan sertifikaatin, jolla osoitat osaamisesi kestävyysraportoinnista. Koska tilintarkastaja lopulta varmentaa kestävyysraportin, on tärkeää ottaa tilintarkastajan kommentit huomioon alusta alkaen. Saat valmennuksen ajaksi asiantuntijan vinkit ja suositukset käyttöösi.

Kevään 2024 ESG-R yritysvalmennuksen sisältö:

  • Intro Ke 14.2.2024 klo 9–11.30 (etäkoulutus)
  • Kaksoisolennaisuus Ti 5.3.2024 klo 9–16 (etä- tai lähikoulutus)
  • Nykytila-analyysi To 21.3.2024 klo 9–12 (etäkoulutus)
  • ESRS-standardit käytännössä ja EU-taksonomia Ti 9.4.2024 klo 9–16 (etä- tai lähikoulutus)
  • ESG-tiedon kerääminen ja tallentaminen Ti 23.4.2024 klo 9–12.30 (etäkoulutus)
  • Kestävyysraportti ja varmennus Ma 6.5.2024 klo 9–16 (etäkoulutus)
  • Lopputentti Ma 13.5.2024 – Pe 31.5.2024

Aloita matkasi ESG-raportoinnin asiantuntijaksi! Valmennuksen voi suorittaa kokonaisuudessaan etänä ja tallenteiden viimeinen katselupäivä on 15.8.2024. Hintaan sisältyy myös käyttöoikeus ESGpalveluun. Kysy lisää ESG-R yritysvalmennuksesta, ESGpalvelusta tai muusta ESG-tarjonnasta:

Ville Feirikki
p. 050 666 79
ville.feirikki@stakatemia.fi

tai

Terhi Mattila-Viljamaa
p. 09 7552 2033
terhi.mattila-viljamaa@stakatemia.fi

Lisää samasta aiheesta

Blogit

ESG-raportointi – 3 vinkkiä ensikertalaisille

“Mikä on ESG-raportointi ja mistä lähteä liikkeelle?”, kysyy tällä hetkellä moni. ESG Advisor Katja Tolkilla […]
Lue lisää
Blogit

Vastuut, ulkopuoliset järjestelyt ja muut hankalat liitetiedot

Liitetiedot ovat suomalaisissa, muiden kuin pörssiyritysten, tilinpäätöksissä aina olleet niukat, mutta vaatimattomat. Suomen yrityskentässä suurin […]
Lue lisää
Blogit

Olennaisuusarviointi – mitä ja miksi?

Yritysvastuu ja siihen liittyvä olennaisuus riippuu yrityksestä, toimialasta, toimintaympäristöstä ja ajasta jossa olemme. Olennaisuusarviointi tuo […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top