Kurkistus Petri Manun kalenteriin

Tässä juttusarjassa pääset kurkistamaan asiantuntijoiden kalentereihin. Mitkä ovat merkittävimpiä tapahtumia tulevana syksynä ja miten niihin valmistaudutaan? Miten haastavasta työstä palaudutaan vapaa-ajalla ja mistä löytyvät uudet oivallukset, joista ammentaa myös työelämässä?

Mikä on loppuvuoden tärkein tapahtuma työkalenterissa? 

Jouluaaton joulupukkeilu tyttäreni kanssa. Loistava tapa opettaa lyhyessä ajassa yrittäjyyttä sekä viettää tyttären kanssa laatuaikaa. 

Seuraavaksi tärkein on lokakuun miniristeily, jossa tapaan kollegoja ja yhteistyökumppaneita. Korona on mullistanut työni siten, että pidän suurimmaksi osaksi etäkoulutuksia ja -konsultointeja. Ne toimivat todella hyvin, mutta kaltaiseni ihmiskeskeinen yksinyrittäjä kaipaa myös eläviä ihmiskontakteja. Siksi tuollainen mukavien, osaavien ja yhteistyöhenkisten ihmisten tapaaminen tuo valtavasti uutta virtaa. Saatan myös kuulla uusista ongelmista, joihin voisin kehittää ratkaisuja Microsoftin ohjelmistojen avulla. 

Entä vapaa-ajankalenterissa? 

Kävely ja juokseminen tyttäreni kanssa sekä padel ja kuntosali poikani kanssa. 

Erityisesti nostaisin kuitenkin esille YouTuben hyvinvointiin liittyvät videot. Olen vuodesta 2006 lähtien ollut intohimoisen kiinnostunut itseni kehittämisestä. Ensin kirjojen, äänikirjojen ja valmennusten avulla, mutta viimeiset pari vuotta erityisesti videoiden avulla. Kiireessäkin on helppo saada uutta tietoa tai näkökulmia lyhimmillään muutamien minuuttien pituisten videoiden avulla. Illalla uni puolestaan tulee helpommin jotain miellyttävä-äänistä viisasta kuunnellessa. 

YouTubesta löytyivät toukokuussa myös kaksi hyvinvointiani erityisen paljon parantanutta asiaa: pätkäpaasto (intermittent fasting) sekä Wim Hof -menetelmä (tietty hengittäminen ja kylmäaltistus). Olen seurannut älysormuksella palautumistani yli kolmen vuoden ajan ja parhaimmat unipisteet olen saanut nyt elokuussa ja syyskuussa. 

Petri Manun 3 tavoitetta loppuvuoteen: 

  1. Olen saanut täydet 100 pistettä yöunista 
  2. Olen järjestänyt Suomen suurimman padelin pari-americano-turnauksen poikani kanssa 
  3. Olen saanut valtavasti uusia ihmisiä innostumaan Power BI -raportoinnista 

KTM Petri Manu, Mikrokoulutus Pro Oy 

Petri Manun Power BI -koulutus on katsottavissa tallenteena 31.12.2022 saakka Rajaton-koulutuspalvelussa.

Lisää samasta aiheesta

Asiakaskokemukset

ST-Online – asiakkaamme kiittävät

Parasta palvelussa on sen käytettävyys missä ja milloin vain, tuoreen tiedon automaattinen päivittyminen ja kohtuullinen …

Lue lisää
Blogit

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.

Lue lisää
Blogit

Miksi tilintarkastuksen kestoa on vaikea arvioida etukäteen?

Riitta Laine: Miksi tilintarkastukseen menevää aikaa on hyvin vaikea, ellei jopa mahdotonta ennustaa? Jokainen tilintarkastus on erilainen, mutta tilintarkastuksen kestoa voi arvioida jossain määrin etukäteen.

Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Vieritä ylös