Tehtävänä monimuotoinen osaamisen kehittäminen

Osaamisen kehittäminen | Oppiminen on motivoivaa ja vaikuttavaa silloin, kun ihminen tai yhteisö voi itse vaikuttaa ja valita sekä räätälöidä itselleen sopivat tavat kehittää osaamista ja oppiminen on monimuotoista.

Kaikille samaa samanlaisessa paketissako?

Ratkaisu olisi toki helppo, mutta ei palvele aidosti yksilöllisiä osaamistarpeita. Bulkkimainen kaikille samaa sisältöä, samoilla sabluunoilla ja menetelmillä ei oikein enää toimi, jos tavoitellaan vaikuttavaa osaamisen kehittämistä.

Haluamme ST-Akatemiassa ymmärtää asiakkaidemme tarpeita ja toiveita ja kehittää toimintaamme sekä tuotteitamme ja palvelujamme sen mukaisesti. Kysyimme pari vuotta sitten aktiivisilta asiakkailtamme heidän osaamisen kehittämisen tottumuksiaan ja mieltymyksiään (asiakaskysely 3/2019). Vastaajat edustavat eri kokoisia ja muotoisia yhteisöjä ja he työskentelevät erilaisissa talouden ammattilaisen rooleissa johtotasolta assistentteihin.

Tulosten perusteella (reilut 250 vastaajaa) talouden ammattilaiset vastasivat kehittävänsä yleisimmin osaamistaan 1. osallistumalla koulutuksiin (etä- ja lähikoulutus) 2. lukemalla asiantuntijakirjallisuutta 3. oppimalla työpaikallaan.

Kun heiltä kysyttiin mieluisimpia tapoja kouluttautua tulevaisuudessa, kärkeen nousivat 1. digikoulutukset 2. lähikoulutukset 3. verkkokurssit. 

Johtotähtenä kattava valikoima eri osaamistarpeisiin sopivia vaihtoehtoja

Koska oppiminen on selvästi parhaimmillaan monimuotoista, on johtoajatuksemme tarjota talouden ammattilaisille kattavasti eri osaamistarpeisiin sopivia formaatteja ja vaihtoehtoja. Siksi ratkaisuvalikoimamme on monipuolinen ja otamme huomioon niin pienet kuin suuret osaamistarpeet ja toimijat.

Tarjoamme laajoja palvelukokonaisuuksia, joissa on ympäri vuoden saatavilla olevat kattavat digitaaliset koulutussisällöt (etä- ja videokoulutukset), valmiiksi paketoituja koulutus- tai julkaisukokonaisuuksia tai omien valintojen ja tarpeiden pohjalta koottavia ratkaisuja sekä myös yksittäisiä etä- tai lähikoulutuksia ja julkaisutuotteita. Lisäksi voi valita vaikkapa setin, joka sisältää sekä etä- että videokoulutuksia.

Tuotteemme ja palvelumme syntyvät yhteistyössä eri yhteisöjen asiantuntijoiden kanssa. ST-Akatemian rooli on suunnitella ja valaa koulutus- ja julkaisuvalikoimat ja muut tuotteet erilaisiin muotteihin. Asiantuntijat tuovat puolestaan niihin sisällöt maustaen ne omalla erityisosaamisellaan sekä näkemyksillään ja kokemuksillaan.

Olipa oma tai organisaatiosi tarve mikä tahansa, ST-Online osaamisympäristössämme valintanne ja osaamisen kehittämistä tukeva sisältö eheytyy käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi.

Koulutuksia ajankäytön ja osaamistarpeen mukaan

Tarjomme koko päivän, puolen puolen ja jatkossa myös lyhyempiä täsmäkoulutuksia. Lyhyet koulutukset saa ujutettua kalenteriin helposti, mutta on tärkeää myös irrottautua työarjesta välillä ja keskittyä kehittämään osaamistaan ihan ajan kanssa.

Koulutuspäivät tai -tilaisuudet kannattaisi suunnitella ja kalenteroida etukäteen pidemmälle ajanjaksolle. Näin osaamisen kehittäminen on jäntevää ja suunnitelmallista, ja kun koulutuksille on varattu oma aikansa, ei voikaan piiloutua kiireiden keskelle ja jättää asiaa väliin.

Olipa koulutus sitten kestoltaan pitkä tai lyhyt, haluamme aktivoida osallistujia ja kiinnittää huomiota kiinnostuksen herättämiseen ja motivaation ylläpitämiseen. Olemmekin viime vuosina panostaneet myös kouluttajien kouluttajataitoihin ja lisänneet koulutusten ohjelmiin osallistavia elementtejä ja riittävästi taukoja.

Koulutuksia missä ja milloin vain

Videokoulutukset ovat erinomainen tapa ylläpitää osaamistaan silloin, kun itselle parhaiten sopii. Koska tiedon valtameri on nykyään valtava ja osittain rehevöitynyt, videokoulutustemme tarkoituksena on nivoa yhteen nimenomaan keskeiset aihealueet ja ajankohtaiset kysymykset kompakteiksi kokonaisuuksiksi.

Videokoulutusten suunnitteleminen ja käyttäminen on nyt entistä antoisampaa, koska tänä keväänä otamme käyttöön uuden Learn Dash -osaamisalustan. Koulutukset rakennetaan osaamisalustalle kokonaisuuksiksi, jotka koostuvat eri mittaisista tallenteista. Niiden avulla voi opiskella asioita pieninä tai isompina suupaloina ja jatkaa siitä mihin jäi silloin, kun aikaa taas on. Koska tallenteisiin on rakennettu digitaaliset sisällysluettelot, tallenteessa voi liikkua kätevästi asiasta toiseen tai etsiä tarvitsemaansa täsmätietoa, ja siten säästää aikaa. Myös muistiinpanojen tekeminen on mahdollista.

Kaiken kaikkeaan uskon, että käyttäjä- ja oppimiskokemus on erinomainen. Koko ajan näkee myös, mitä aiheita kokonaisuudesta on vielä jäljellä ja mitkä on jo suorittanut. 

Julkaisuista oiva apu kiireiselle

ST-Akatemian kaikissa onlinejulkaisuissa on apuna niin muistiinpano- kuin hakutoiminto, mikä helpottaa täsmätiedon löytämistä. Tämä on kätevää, jos aika on kortilla ja malli, ohje tai tieto pitäisi löytyä nopeasti johonkin kysymykseen tai asian varmistukseen. Monissa onlinejulkaisuissa on myös lisämateriaalia. Onlinejulkaisujen etu on, että niitä on helppo päivittää ja pitää sisältö ajantasaisena.

Yksittäisen onlinejulkaisun sijaan voi myös valita onlinehyllyn, johon voit poimia julkaisuja oman tarpeen mukaan tai valita valmiiksi räätälöidyn hyllykokonaisuuden. Tarjoamme edelleen myös painettuja julkaisuja, esim. tilinpäätösmallimme ovat saatavana niin painettuina kuin onlinejulkaisuina – kumpi sitten tuntuu sopivammalta kenellekin.

Jatkuva kehittäminen on tänä päivänä osa arkeamme

Meidän kaikkien työ ST-Akatemiassa on jatkuvaa kehittämistä ja ajan hermolla tanssimista, tuntosarvet herkkinä tulevaisuutta tunnustellen. Haluammehan turvata osaamisesi talouden ammattilaisena ja olla talouden ja osaamisen ytimessä – tänään ja huomenna.

Kirjoittaja: Tiina Välikangas, osaamisen kehittämisen asiantuntija, ST-Akatemia

Varmista osaamisen kehittäminen ja tutustu ainakin seuraaviin tuotteisiin:

Lue myös blogikirjoitus: Olemme talouden ja osaamisen ytimessä

Lisää samasta aiheesta

Blogit

ESG-koulutukset: missä järjestyksessä ne suoritetaan Rajaton-koulutuspalvelussa?

Miten ja mitkä ESG-koulutukset kannattaa käydä läpi Rajattomassa? Kestävyysraportoinnin aloittaminen on monissa yrityksissä ajankohtaista ja […]
Lue lisää
Blogit

Sähköisen taloushallinnon datan hyödyntäminen pk-yritysten tilintarkastuksissa

Tietojärjestelmät kehittyvät – pysytkö mukana? Viime vuosien aikana erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten taloushallinnon sähköistyminen […]
Lue lisää
Blogit

Kirjanpidon tietopalvelu – kunnan ja kuntayhtymän kirjanpito

Säännöllisesti päivittyvä ja käytännönläheinen Kirjanpidon tietopalvelu on loistava apuväline jokaiselle kirjanpidon ja tilinpäätöksen parissa toimivalle. […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top