Toukokuun kasvo: Piia Ahonen

Toukokuun kuukauden kasvo on Piia Ahonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:sta. Piia toimii arvonlisäverotuksen erityisasiantuntijana mm.
20190819 HELSINKI Hannes & Snellman henkilöstökuvaus KUVA ©Riitta Supperi

Piia Ahonen OTM, VT, Specialist, PartnerHannes Snellman Asianajotoimisto Oy

  

Koulutusyhteistyötä arvonlisäverotuksen silmin

Olemme ST-Akatemian kanssa tehneet yhteistyötä erityisesti koulutusten muodossa. Jos muistelen muutamia vuosia taaksepäin, silloin oli tärkeää pohtia yhdessä, mitkä koulutusteemat kiinnostaisivat, ja että arvonlisäverokoulutuksia on tarjolla laajasti myynnin ja ostojen näkökulmasta.

Näitä tulee edelleenkin miettiä, mutta nykyisin tulee entistä enemmän miettiä sitä, miten yritysten edustajat saavat monimuotoisempia tapoja kouluttautua, kuinka opitaan ja kouluttaudutaan yritysten nyky-ympäristössä. Voitte kuvitella, että tämä on haaste myös kouluttajalle, jonka omat opit juontavat juurensa 20 vuoden taakse Helsingin yliopiston oikeustieteen laitokselle. Elämä on kuitenkin jatkuvaa opiskelua – opiskeltavat asiat vain muuttavat muotoaan.

Olen ST-Akatemian osaamisen kehittämisen toimikunnan tuoreimpia jäseniä.  Tässäkin näkyy ajanhenki ja muutos. Toimikunnan nimi oli aiemmin koulutustoimikunta. Nykyisin mietitään asioita laajemmin osaamisen kehittämisen kautta. On tärkeää miettiä asioita liiketoimintojen eikä kirjanpito- tai verosääntöjen kautta. Toimikunnan jäsenten laaja-alainen osaamiskenttä ja roolit liike-elämässä luo hyvän pohjan keskusteluille.

Miksi arvonlisäverotus?

Se, että aikanaan opiskelujen jälkeen ajauduin verotuksen pariin, oli lähinnä sattumaa. Valmistuneelle juristille kolmen verolajin verotarkastajan työpaikka kuulosti kiinnostavalle. Se, että valitsin arvonlisäverotuksen, ei ollut sattumaa. Aloitettuani työurani verotuksen parissa oivalsin, että kulutusverotus on tulon tuoja valtiolle. Se on verolaji, joka tulee pysymään. Näin on myös käynyt.

Vaikka olenkin kova arvonlisäverotuksen ”puolesta puhuja” ja arki täyttyy monista erilaisista työtehtävistä, arkeen kuuluu myös muutakin. Reilu puolitoista vuotta sitten en olisi uskonut, että juoksen edes 10 kilometriä. Tässä(kin) auttoi kouluttautuminen eli juoksukoulu. Nyt on takana kaksi maratonia, toinen Tukholmassa ja toinen Pariisissa. Kaikkea näköjään oppii ja moneen pystyy, kun saa sopivasti apua. Nyt laitetaan juoksukengät ”lepäämään” ja ryhdytään nauttimaan mökkeilystä ja kesästä!

Faktoja Piiasta

Syntynyt Vantaalla vuonna 1972
Valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2001
Auskultoinut Mikkelin käräjäoikeudessa 2001-2002
Johtaa välillisen verotuksen palveluita Hannes Snellmanilla, työskennellyt aiemmin mm. EY:llä ja verohallinnossa
Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi kultaistanoutajaa
Harrastukset: nykyisin juoksu (maraton) ja mökkeily, palkintokaapista löytyy judon naisten ja nuorten SM-kultamitalit

Piia Ahonen toimii erityisasiantuntijana mm. Kiinteistöt ja arvonlisäverotus – Rautaisannos kiinteistöjen alv-osaamista!-koulutuksessa ja Yritysverotus-videokoulutuspalvelussa.

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Suosittu ESG-R yritysvalmennus starttaa jälleen syksyllä!

Suosittu ESG-R yritysvalmennus on tullut tämän kevään osalta päätökseen. Tiukan lopputentin jälkeen kouraansa sai ESG-R-asiantuntijan […]
Lue lisää
Blogit

Tilintarkastusasiakkaan raportointiin vaikuttavien tietovirtojen tunteminen ja riskien arviointi

ISA 315 -standardin mukaan tilintarkastajan on riskienarviointitoimenpiteitä suorittamalla muodostettava käsitys tarkastettavan yhteisön tilinpäätöksen laatimisen kannalta […]
Lue lisää
Blogit

Kirjanpito on täynnä haastavia kysymyksiä!

Kirjanpitoon ja tilinpäätökseen liittyy lukuisia erityiskysymyksiä, joita tulee käytännössä ratkaista tapauskohtaisesti. Viime vuosien aikana on […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top