Asiakkaidemme vinkit: Näin opit tehokkaasti videokoulutusten avulla

Maija Sillanpää: Mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen kouluttautumalla ovat monet. Viimeisen kolmen vuoden aikana videokoulutukset ovat herättäneet

Maija Sillanpää, liiketoimintapäällikkö
ST-Akatemia Oy | Suomen Tilintarkastajat ry 

Blogiteksti on julkaistu ensimmäisen kerran 16.2.2018 ja ajankohtaisuutensa vuoksi uudelleen päivitettynä 24.5.2019.

Digitaalisuus vie koulutuksia eteenpäin

Mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen kouluttautumalla ovat monet. Viimeisen kolmen vuoden aikana videokoulutukset ovat herättäneet entistä enemmän kiinnostusta perinteisempien koulutusmuotojen rinnalla. Videotallenteet antavat vapautta ajankäyttöön, mutta vaativat myös katsojaltaan suunnitelmallisuutta.

Olethan varannut katsomiseen riittävästi aikaa? Oletko huolehtinut siitä, että pystyt keskittymään tallenteisiin? Niin, että työasiat eivät paina päälle tai että voit katsoa videota rauhassa ilman keskeytyksiä?

Vinkkejä tehokkaaseen oppimiseen videokoulutuksilla

ST-Akatemia lanseerasi videopaketin talouden ammattilaisille maaliskuussa 2017. Olemme sen jälkeen keskustelleet tiiviisti asiakkaidemme kanssa kokemuksista. Paras hyöty videoista on ollut niille, jotka ovat tehneet muutamia pieniä valintoja ja ottaneet suunnitelmallisesti videot osaksi osaamisen kehittämistään.

Tässä asiakkaidemme parhaat vinkit:

  1. Aikatauluta ennakkoon. Tallenteet ovat sopivan pituisia aikataulutettavaksi osaksi arkea — katso esimerkiksi työpäivän aamuna. Lähetämme tilaajille viestin aina, kun uusi tallenne on julkaistu. Tee kalenterivaraus saman tien itsellesi sopivaan ajankohtaan.
  2. Jaa tietoa ja keskustele. Varaa tiimillesi yhteinen aika ja tila, jossa katsotte yhdessä tallenteen. Kukaan ei jää tallenteesta paitsi: jos joku ei pääse paikalle, hän voi katsoa sen toiste tai vaikka samaan aikaan muualla.
  3. Tee muistiinpanoja. Esitysaineisto on kattava materiaali valmiiksi pureskeltua tietoa, johon on helppo tehdä muistiinpanoja katselun yhteydessä. Kannattaa hyödyntää!
  4. Seuraa tallenteita pitkin vuotta. Videopaketit kokoavat aihealueen keskeiset tiedot, ja tallenteiden julkaisuajankohdat on suunniteltu yhdessä alueen erityisasiantuntijoiden kanssa. Kaikkea ei tarvitse, eikä kannatakaan katsoa putkeen.

Videokoulutuspalvelut on rakennettu talouden ammattilaisten tarpeiden pohjalta. Tarkoituksena on tarjota helppo ja kustannustehokas vaihtoehto osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Lue lisää:

Yritysverotus
Tilinpäätös

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Kirjanpidon tietopalvelu – kunnan ja kuntayhtymän kirjanpito

Säännöllisesti päivittyvä ja käytännönläheinen Kirjanpidon tietopalvelu on loistava apuväline jokaiselle kirjanpidon ja tilinpäätöksen parissa toimivalle. […]
Lue lisää
Blogit

Kouluttautuminen ESG-raportoinnin asiantuntijaksi

ESG-raportointi, kestävyysraportointi, vastuullisuusraportointi… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vaikka nimityksiä on monia, on yksi asia […]
Lue lisää
Blogit

ESG-raportointi – 3 vinkkiä ensikertalaisille

“Mikä on ESG-raportointi ja mistä lähteä liikkeelle?”, kysyy tällä hetkellä moni. ESG Advisor Katja Tolkilla […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top