Kurkistus kalenteriin: Paula Roima

Tässä juttusarjassa pääset kurkistamaan asiantuntijoiden kalentereihin. Mitkä ovat merkittävimpiä tapahtumia tulevana syksynä ja miten niihin valmistaudutaan? Miten haastavasta työstä palaudutaan vapaa-ajalla ja mistä löytyvät uudet oivallukset, joista ammentaa myös työelämässä?

Mikä on syksyn tärkein tapahtuma työkalenterissa, Paula Roima?

“Tänä syksynä aion nostaa IT-ymmärrykseni uudelle tasolle PwC:n tarjoamien koulutusten avulla. Uudistunut tilintarkastusstandardi 315 haastaa tilintarkastajat ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaympäristöä, tilinpäätöseräkohtaisia riskejä sekä IT-ympäristöä entistä syvemmin. Näistä aihepiireistä IT on ollut minulle tilitarkastajana se haasteellisin, kuten mitkä järjestelmät ja ohjelmistot ovat keskeisiä yhtiön talousraportoinnin kannalta”, toteaa PwC:n Director Paula Roima.

Entä vapaa-ajankalenterissa?

“Vapaa-ajan kärkihankkeena syksyn kalenterissa on fyysisen kunnon nostaminen ”ajalle ennen lapsia”. Ostin syksylle Training for Warriors (”TFW”) -salijäsenyyden ja tavoitteena on treenata 2-4 kertaa viikossa. Perinteinen salitreenaus on aina lopahtanut alkuinnostuksen jälkeen. TWF:ssä näin ei pääse käymään, koska treenit tehdään pari- ja ryhmätyönä sekä jokaiselle viikolle on päivitetty treeniohjelma. Voisikin todeta, että TFW:ssä ja tilintarkastustyössä yhdistyvät kaksi minulle tärkeää motivaatiotekijää: halu kehittyä ja tiimityön merkitys.”

Paula Roiman 3 tavoitetta syksyyn:

  1. Osaan ottaa kantaa järjestelmien ja ohjelmistojen monimutkaisuuteen ja riskisyyteen. Esimerkiksi jos asiakkaan liiketoimintaa varten on luotu oma ohjelmisto, tilintarkastustiimin panos ei välttämättä riitä ja ohjelmiston tarkastamisessa on hyödynnettävä IT-asiantuntijoita.
  2. Osaan keskustella asiakkaiden kanssa tietoturvauhista ja arvioida, voisiko tietoturvasta aiheutua olennaisia riskejä yhtiölle.
  3. Nostan fyysisen kuntoni ”ajalle ennen lapsia”.

KHT KTM, Director Paula Roima, PwC

Lue Paulan blogikirjoitus: Tilinpäätökseen tarvitaan monet silmäparit

Paula Roima toimi puheenjohtajana Tilinpäättäjä 2022 -tapahtumassa (23.11.2022). Uusimmat Tilinpäättäjät sekä muut ajankohtaiset tilinpäätöksen koulutukset löydät kätevästi Rajaton-koulutuspalvelusta.

Rajaton-asiakkaana käytössäsi on kaikki ST-Akatemian taloushallinnon koulutukset. Osallistu koulutuksiin etänä tai katso ne koulutuspalvelusta silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Lisää samasta aiheesta

Blogit

ESG-koulutukset: missä järjestyksessä ne suoritetaan Rajaton-koulutuspalvelussa?

Miten ja mitkä ESG-koulutukset kannattaa käydä läpi Rajattomassa? Kestävyysraportoinnin aloittaminen on monissa yrityksissä ajankohtaista ja […]
Lue lisää
Blogit

Sähköisen taloushallinnon datan hyödyntäminen pk-yritysten tilintarkastuksissa

Tietojärjestelmät kehittyvät – pysytkö mukana? Viime vuosien aikana erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten taloushallinnon sähköistyminen […]
Lue lisää
Blogit

Kirjanpidon tietopalvelu – kunnan ja kuntayhtymän kirjanpito

Säännöllisesti päivittyvä ja käytännönläheinen Kirjanpidon tietopalvelu on loistava apuväline jokaiselle kirjanpidon ja tilinpäätöksen parissa toimivalle. […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top