Kurkistus Paula Roiman kalenteriin

Tässä juttusarjassa pääset kurkistamaan asiantuntijoiden kalentereihin. Mitkä ovat merkittävimpiä tapahtumia tulevana syksynä ja miten niihin valmistaudutaan? Miten haastavasta työstä palaudutaan vapaa-ajalla ja mistä löytyvät uudet oivallukset, joista ammentaa myös työelämässä?

Mikä on syksyn tärkein tapahtuma työkalenterissa?

Tänä syksynä aion nostaa IT-ymmärrykseni uudelle tasolle PwC:n tarjoamien koulutusten avulla. Uudistunut tilintarkastusstandardi 315 haastaa tilintarkastajat ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaympäristöä, tilinpäätöseräkohtaisia riskejä sekä IT-ympäristöä entistä syvemmin. Näistä aihepiireistä IT on ollut minulle tilitarkastajana se haasteellisin, kuten mitkä järjestelmät ja ohjelmistot ovat keskeisiä yhtiön talousraportoinnin kannalta.

Entä vapaa-ajankalenterissa?

Vapaa-ajan kärkihankkeena syksyn kalenterissa on fyysisen kunnon nostaminen ”ajalle ennen lapsia”. Ostin syksylle Training for Warriors (”TFW”) -salijäsenyyden ja tavoitteena on treenata 2-4 kertaa viikossa. Perinteinen salitreenaus on aina lopahtanut alkuinnostuksen jälkeen. TWF:ssä näin ei pääse käymään, koska treenit tehdään pari- ja ryhmätyönä sekä jokaiselle viikolle on päivitetty treeniohjelma. Voisikin todeta, että TFW:ssä ja tilintarkastustyössä yhdistyvät kaksi minulle tärkeää motivaatiotekijää: halu kehittyä ja tiimityön merkitys.

Paula Roiman 3 tavoitetta syksyyn:

  1. Osaan ottaa kantaa järjestelmien ja ohjelmistojen monimutkaisuuteen ja riskisyyteen. Esimerkiksi jos asiakkaan liiketoimintaa varten on luotu oma ohjelmisto, tilintarkastustiimin panos ei välttämättä riitä ja ohjelmiston tarkastamisessa on hyödynnettävä IT-asiantuntijoita.
  2. Osaan keskustella asiakkaiden kanssa tietoturvauhista ja arvioida, voisiko tietoturvasta aiheutua olennaisia riskejä yhtiölle.
  3. Nostan fyysisen kuntoni ”ajalle ennen lapsia”.

KHT KTM, Director Paula Roima, PwC
on puheenjohtajana Tilinpäättäjä 2022 -tapahtumassa (23.11.2022).
Tutustu ja ilmoittaudu tapahtumaan

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Lisää si Arvonmääritysten merkitys yritystoiminnassa tuntuu vain jatkavan kasvuaan. Omassa työssäni PwC:llä tarve määrittää arvo […]
Lue lisää
Blogit

Verotuksen ja kirjanpidon väliset erot haasteena veroilmoituksen laadinnassa

Timo Partanen: Vaikka osakeyhtiön veroilmoitus perustuukin pitkälti yhtiön tilinpäätökseen, on verotuksen ja kirjanpidon välillä lukuisia […]
Lue lisää
Blogit

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top