Pk-yritys, kestävyysraportointi ja monta hyvää kysymystä

Kesäkuussa (6/2024) järjestimme maksuttoman webinaarin ajankohtaisesta aiheesta: Kestävyysraportointi nyt – lainsäädäntö vs. käytännön työ. Webinaari käsitteli kestävyysraportointia pk-yrityksen näkökuolmasta ja se keräsi paljon huomiota. Webinaarin yhteydessä sai esittää mieltä askarruttavia ESG-kysymyksiä. Näihin kysymyksiin olivat vastaamassa kaksi alansa huippuasiantuntijaa:

👉 Timo Kaisanlahti (Työ- ja elinkeinoministeriö / Helsingin yliopisto)
Kaisanlahti on osallistunut kestävyysraportointidirektiivin valmisteluun ja on vastannut kansallisesta lainvalmistelusta direktiivin voimaansaattamisessa.
👉 Timo Rantanen (Rauta Sustainability Services)
Rantanen on yksi Suomen kokeneimpia vastuullisuusasiantuntijoita, joka on pitkän uransa aikana päässyt todistamaan suomalaisen yrityskentän muutoksen vastuullisuuden saralla.

✨ Webinaarin moderaattorina toimii alan kärkinimi Hanna Silvola. Hanna toimii liikkeenjohdon kouluttajana ja useissa asiantuntijatehtävissä, muun muassa ESMA:ssa sekä ESG-komiteoissa.

Pk-yrityksen usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä tuli paljon. Se on merkki siitä, että moni asia on vielä epäselvä – varsinkin pk-yrityksen näkökulmasta. Moni pohtii parhaillaan, miten isojen yritysten raportointivelvollisuus näkyy omassa liiketoiminnassa ja miten kestävyysraportointiin kannattaa ylipäätään suhtautua. Pk-yrityksen kannattaakin ottaa huomioon nyt se, että isojen yritysten kestävyysraportointivelvollisuus saattaa näkyä jo neuvotteluvaiheessa. Vastuullisuus on korostunut entistään yhteistyön edellytyksenä. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää vähittäiskauppaa, jossa nykyään tiedetään jo melko tarkkaan, mitä vastuullisuuskäytäntöjä esim. tavarantoimittajalta edellytetään.

Lisäksi jonkin verran kysymystä herätti resursointi. Mitä lisäkustannuksia kestävyysraportointidirektiivi saattaa pk-yritykselle aiheuttaa? Kysymys on aiheellinen, mutta asiaa voi lähestyä myös tällä tavoin: millaisia mahdollisuuksia kestävyysraportointidirektiivi yrityksellenne tuo? Liiketoiminnan kehittäminen kannattaa aina, jolloin kulut käsitellään investointeina. Hyvä uutinen on se, että kaiken kestävyysraportointiin liittyvän työn voi tehdä itse eikä mitään tarvitse ulkoistaa. Lakisääteistä pakkoa esimerkiksi ulkopuolisen teettämälle kaksoisolennaisuusanalyysille ei siis ole.

Miten kestävyysraportoinnin alati kasvavat vaatimukset näkyvät sitten pk-yrityksen eri funktioissa? Mitä markkinoinnin pitää ottaa huomioon viestinnässä? Millaista roolia sosiaaliset kysymykset, kuten työntekijöiden hyvinvointi, tasa-arvo ja työyhteisön turvallisuus, näyttelevät kestävyysraportoinnissa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset löytyvät helposti – ja ne löytyvät täältä: ESG-Akatemia! ESG-Akatemia tarjoaa lukuisia koulutuksia, tietopalvelun ESRS-työkaluineen, verkkokirjan sekä yhteisön tuen, jotta onnistut käytännön työssä kohti kestävämpää huomista. Kaikki ajankohtainen ESG-tieto on siis helposti saatavilla – yhden klikkauksen takana.

Lue myös: Kevään 2025 ESG-R yritysvalmennus käynnistyy helmikuussa!

Lue myös: Kestävä kehitys strategiassa

Lisää samasta aiheesta

Uutiset

Haemme myynti- ja asiakkuusvastaava

Haemme joukkoomme uutta kollegaa vastaamaan digitaalisten ratkaisujen ja koulutuspalvelujen myynnistä yritysasiakkaillemme. Myynti- ja asiakkuusvastaavana tehtävänäsi […]
Lue lisää
Blogit

Maksuttomat ESG-webinaarit

Kestävyysraportointi kiinnostaa, mutta mistä kannattaa lähteä liikkeelle, jotta saa perustason osaamisen kuntoon? ESGpalvelu tuo maksuttomat […]
Lue lisää
Blogit

Ennätysmäärä valmistuneita ESG-varmentajia

Kolmatta kertaa järjestetty ESG-valmennusohjelma on jälleen päättynyt menestyksekkäästi. Tänä vuonna valmennusohjelmasta valmistui ennätykselliset 240 henkilöä, […]
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Shopping Cart
Scroll to Top