ESG-valmennusohjelma

– Kestävyysraportointi ja vastuullisuus

Työskenteletkö kestävyysraportoinnin tai sen varmentamisen parissa? Valitse itsellesi sopivin valmennuskokonaisuus ja tule mukaan!

ESG-valmennusohjelmamme on ainutlaatuinen kokonaisuus ja kestävyysraportoinnin ja -varmennuksen edelläkävijä. Se käsittelee ESG-raportointia ja varmentamista Suomen kontekstissa.

Valmennusohjelmassa on opintopolku varmentamiseen tähtääville tilintarkastajille ja varmennustiimin jäsenille, kestävyysraportoinnin tekijöille sekä myös kaikille talouden kestävyysaiheista ja raportoinnista kiinnostuneille asiantuntijoille.

Voit valita tarjonnastamme juuri sinulle parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

ESG-valmennusohjelma 2022 on päättynyt. Seuraavaa valmennus starttaa 1.4.2023.

#VarmennettuaVastuullisuutta #stESG #stESGvalmennus


Neljä erilaista kokonaisuutta
– mikä sopii sinun tarpeisiisi?

1. Johdanto kestävyysraportointiin

Tutustu kestävyysteemoihin ja -raportointiin suomalaisesta näkökulmasta alan johtavien asiantuntijoiden ohjauksessa. Sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Johdanto

2. Kestävyysraportoinnin toimintaympäristö

Tarvitsetko tai käsitteletkö työssäsi kestävyystietoja? Perehdy tarkemmin kestävyysraportointiin ja sen toimintaympäristöön.Johdanto + Moduuli 1

3. Kestävyysraportointi

Laaditko itse kestävyysraportteja?
Ota haltuun kestävyysraportoinnin parhaat käytännöt.


Johdanto + Moduuli 1 + Moduuli 2

4. Kestävyysraportointi ja varmentaminen

Tilintarkastaja, hanki tarvitsemasi tiedot ja taidot kestävyysraportoinnin varmentamiseen.Johdanto + Moduuli 1 + Moduuli 2 + Moduuli 3


Aihe on jo itsessään erittäin mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Oli hyödyllistä kuulla, raportoivan osapuolen lisäksi, eri sidosryhmien näkökulmia (mm. sijoittaja, pankki, valvoja) ESG-tekijöiden vaikutuksista taloudelliseen päätöksentekoon.

Joni Tuomainen, KHT, JHT, ylitarkastuksesta vastaava johtaja, TALVEA Tarkastuspalvelut Oy


ESG-valmennusohjelman rakenne ja aikataulu

ESG-valmennusohjelma jakaantuu keväälle ja syksylle. Koulutuspäivien moderaattorina toimii Hanna Silvola.

ESG-valmennusohjelma 2022 on päättynyt. Seuraavaa valmennus starttaa 1.4.2023.

*ESG-valmennusohjelma ei sisälly Rajaton-koulutuspalveluun.


SERTIFIKAATTI

Koko valmennusohjelman hyväksytysti suorittaneet saavat ESG-varmentaja-sertifikaatin, joka todentaa osaamisen. Tutustu sertifikaattiin ja valmennusohjelman kysytyimpiin kysymyksiin.


Aiheesta yhdistyksen sivuilla

ESG-valmennusohjelmamme perehdyttää sinut laajasti vastuullisuusteemoihin ja voit valita omia tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden, halusit sitten kattavan perehdytyksen aiheeseen tai syventyä tarkemmin kestävyysraportointiin tai sen varmentamiseen ja näin kehittää asiantuntijuuttasi aiheesta.

Tilintarkastajille ja varmennustiimien jäsenille suunnattu varmentamisen kokonaisuuden tavoitteena on taata tilintarkastajien korkealaatuinen osaamisen taso yritysvastuukysymyksissä ja kestävyysraportoinnissa. Suoritettuasi koko valmennusohjelman, saat sertifikaatin, joka todentaa osaamisesi. Valmennusohjelma on jaettu neljään kokonaisuuteen, joten se sopii myös muille aiheesta kiinnostuneille.

ESG-valmennusohjelmamme johdanto antaa laajan peruskuvan vastuullisuuden kentästä. Moduulit 1-3 sukeltavat syvemmälle raportointiin ja varmentamiseen sekä antavat vahvat valmiudet käytännön työhön konkretiaan ja yritysmaailmaan perustuvien caseharjoitusten ja esimerkkien kautta. Kouluttajiemme ja asiantuntijoidemme avulla saat olennaisimmat tiedot ja parhaat menetelmät esimerkkeineen työsi tueksi.

Yritysvastuullisuus, kestävyysraportointi ja kestävyysraportoinnin varmentaminen ovat juuri nyt hyvin ajankohtaisia aiheita. Nykyään pelkän kestävyysraportoinnin julkaiseminen ei riitä, etenkään tietyillä toimialoilla joilla on korkea sidosryhmä- ja sääntelypaine. EU-komission direktiiviehdotuksen myötä raportoinnin varmentaminen tulee pakolliseksi kaikille suurille yrityksille ja pörssiyhtiöille.

Kattavat sisällöt  

Koulutuksemme kattavat ESG-aiheiden, vastuullisuusraportoinnin ja varmentamisen tärkeimmät teemat ovat muun muassa: raportointiviitekehykset, olennaisuusraportti, olennaisuusanalyysi, taksonomia, EU taksonomia, päästökauppa, ESG reittaus, sijoittajan näkökulma ja sijoittajasuhteet, rahoittajan näkökulma, ESG:n erityiskysymykset, datavastuullisuus, Science Based Targets, asiakas​odotukset ja -kriteerit, toimitusketju, raportoinnin tulevaisuus​, European Sustainability Reporting Standard, European Sustainability Reporting Standardi, ESRS, EU taksonomia-asetuksen mukainen raportointi, kestävyysraportoinnin lainsäädännön kehittäminen (kehittyminen), raportoinnin toimialakohtaisia kysymyksiä ja erityispiirteitä, raportin konekielisyys, viestintä, varmennusstandardit, varmennustoimenpiteet, varmennustyö käytännössä.

Yritysvastuullisuus, yritysvastuu, yhteiskuntavastuu, vastuullinen yritys, vastuullinen liiketoiminta, vastuullinen yritystoiminta, yritysvastuuviestintä​, yritysvastuuraportointiin, vastuullisuusraportointi, vastuullisuus, kestävyysraportointi, kestävän kehityksen raportti, ESG-raportointi, taksonomia, EU-taksonomia​, ympäristövastuu, ympäristövaikutukset, sosiaalinen vastuu, yhteiskunnallinen vastuu, yhteiskuntavaikutukset, hyvä hallintotapa​, kestävä rahoitus​, kestävyysraportointidirektiivi, Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD, ESG mittarit, ESG luokitus, ESG reittaus.

Ajankohtaista vastuullisuudestaKysyttävää? Autamme mielellämme!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

p. 09 7552 2010 (ark. klo 9–11 ja 13–15)
aspa@stakatemia.fi
Yhteydenottolomake

  • ST-Akatemian asiakaspalvelu: julkaisut ja koulutukset
  • Jäsenrekisterin tietojen muutokset