CSRD on monelle jo tuttu käsite, mutta mitä hallitukselta ja johdolta nyt vaaditaan? On sanomattakin selvää, että hallituksen ja yritysjohdon rooli kestävyysraportoinnissa on kaiken ytimessä. Eikä nyt puhuta ainoastaan johdon juridisesta vastuusta, vaan myös sen korostuneesta roolista etenkin kestävien liiketoimintamahdollisuuksien löytämisessä.
Kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) implementointi lainsäädäntöömme on tuonut paljon uutta. Asiaa voi lähestyä monella eri tapaa: siinä missä jotkut näkevät lisääntynyttä työmäärää ja epävarmuutta, toiset puolestaan oivaltavat isoja mahdollisuuksia oman kilpailukyvyn vahvistamiselle. Ymmärrettävästi tulevat muutokset aiheuttavat paljon liikehdintää ja keskustelua.
Oli suhtautuminen uuteen direktiiviin mikä tahansa, käytännön työ alkaa viimeistään nyt – joko suoraan CSRD:n saattelemana tai sitten erilaisten arvoketjutarkastelujen yhteydessä. Osuuspankin teettämän Suuryritystutkimuksen* (2024) mukaan yli puolet vastaajista on joutunut vaihtamaan alihankkijoitaan tai toimittajiaan vastuullisuusvaatimusten takia. Kestävyysraportointidirektiivi saattaa siis kolahtaa yllättäen myös pk-yritysten työpöydille, kun suuryritykset lähtevät tarkastelemaan omia yhteistyökumppaneitaan tarkemmin.
* Lähde: https://www.op.fi/yritykset/asiakkuus/suuryritykset/suuryritystutkimus
CSRD ja uudet kestävyysraportointivaatimukset
Uudet kestävyysraportointivaatimukset haastavat yritysjohdon kompetensseja. Kysymyksiä on paljon, mutta onneksi myös vastauksia helposti saatavilla. Olemme laatineet kattavan, noin kahden tunnin webinaarin hallituksen jäsenille ja yritysjohdolle. Webinaaritallenne avaa kestävyysraportoinnin lainsäädäntöä ja vastuukysymyksiä sekä kestävyysraportoinnin vaikutuksia rahoituksen saatavuuteen, toimitusketjuja unohtamatta. Webinaarin jälkeen jokainen ymmärtää kestävyysraportoinnin vastuun hallituksen ja johdon näkökulmasta.
Webinaari tiivistää seuraavat asiat:
ESG-raportointi & vastuukysymykset – Mitä laki sanoo?
Timo Kaisanlahti
Kestävyys ja yritysvastuu hallituksen näkökulmasta
Hanna-Mari Manninen
Sijoittajien ja rahoittajien näkökulma vastuullisuusraportointiin
Eila Kreivi
Toimitusketjun näkökulma vastuullisuuskysymyksiin
Noomi Jägerhorn
Webinaari on saatavilla myös englanniksi.
Lue lisää ESG ja kestävyys hallitukselle ja yritysjohdolle -webinaarista
Lue myös artikkeli: Pk-yritys, kestävyysraportointi ja monta hyvää kysymystä