Kirjanpidon tietopalvelu – kirjanpitolain tulkintaohjeet vihdoin yhden luukun palveluna

Kirjanpidon tietopalvelun tavoitteena on toimia tilinpäätöksen laatijoiden, tulkitsijoiden ja tarkastajien kohtaamispaikkana, johon päivittyy jatkuvasti ajassa elävän kotimaisen kirjanpitolainsäädäntömme viimeisimmät tulkintaohjeet ryyditettynä ajankohtaisilla, kiinnostavilla ja käytännönläheisillä blogiteksteillä.

Kirjoittaja: Jaakko Rönkkö, Revisium Oy

Suomalainen kirjanpitolaki on tunnettu kompaktiudestaan ja helppolukuisuudestaan. Laki on lopulta melko lyhyt, vain yhdeksän lukua. Itse lakitekstikin on hyvin selkokielistä – varsinkin kirjanpidon ammattilaisille. Kirjanpitolainsäädännön tulkintaohjeistus on sen sijaan jo haastavampi kokonaisuus, kun pitäisi ottaa haltuun kirjanpitolaki, kirjanpitoasetus, asetus pien- ja mikroyrityksen tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista (PMA), ehkä jopa EU:n tilinpäätösdirektiivi ja kaiken kukkuraksi näistä se kaikkein kinkkisin, nimittäin kirjanpitolautakunnan historiansa aikana antamista reilusta parista tuhannesta lausunnosta ja lukuisista yleisohjeista juuri ne nykypäivän kirjanpidossa kaikkein relevanteimmat. Tähän ongelmaan olemme pyrkineet löytämään kunnianhimoisen ja käytännönläheisen ratkaisun – nimittäin ST-Akatemian Kirjanpidon tietopalvelun.

Kirjanpidon tietopalvelu on nimensä mukaisesti kirjanpidon palvelukokonaisuus, johon teoksen kirjoittajat ovat pyrkineet kokoamaan nykypäivän tilinpäätöksen laatijoiden kannalta kaikkein tärkeimmät kirjanpitolautakunnan kannanotot sekä purkaneet kirjanpitolain ymmärrettäviksi palasiksi pykälä kerrallaan.

Tietopalvelun tavoitteena on toimia tilinpäätöksen laatijoiden, tulkitsijoiden ja tarkastajien kohtaamispaikkana, johon päivittyy jatkuvasti ajassa elävän kotimaisen kirjanpitolainsäädäntömme viimeisimmät tulkintaohjeet ryyditettynä ajankohtaisilla, kiinnostavilla ja käytännönläheisillä blogiteksteillä. Tietopalvelusta löydät ns. yhden luukun periaatteella kirjanpidon keskeisimmän sääntelyn alkuperäismuodossaan sekä ajantasaisen tulkintaohjeistuksen – etsitpä ratkaisua yksittäiseen kirjausongelmaan, tilinpäätösesittämiseen tai tiedon tulkitsemiseen.

Teoksen kirjoittajat, Mikko Lilja ja Jaakko Rönkkö, ovat kirjanpitolain soveltamisen rautaisia ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus niin tilintarkastusalalta kuin alan akateemiseltakin kentältä. KHT- ja JHT-tilintarkastajina he ovat nähneet urallaan lukemattomia eri tasoisia tilinpäätöksiä, joista he ammentavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan tähän uniikkiin tietopankkiin. Lilja ja Rönkkö osallistuvat hallintotieteiden tohtoreina (talousjohtaminen) myös alan akateemiseen keskusteluun.

Toivottavasti nautit tämän uuden ja ainutlaatuisen tietopalvelun pohjattomasta, mutta käyttäjäystävällisesti räätälöidystä tietovarannosta. Laaditaan yhdessä yhä laadukkaampia tilinpäätöksiä!

Kiinnostuitko?

Tutustu Kirjanpidon tietopalveluun tarkemmin ja tilaa käyttöoikeudet.

Lisää samasta aiheesta

Blogit

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Lisää si Arvonmääritysten merkitys yritystoiminnassa tuntuu vain jatkavan kasvuaan. Omassa työssäni PwC:llä tarve määrittää arvo […]
Lue lisää
Blogit

Verotuksen ja kirjanpidon väliset erot haasteena veroilmoituksen laadinnassa

Timo Partanen: Vaikka osakeyhtiön veroilmoitus perustuukin pitkälti yhtiön tilinpäätökseen, on verotuksen ja kirjanpidon välillä lukuisia […]
Lue lisää
Blogit

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.
Lue lisää

Lisää samasta aiheesta

Poimintoja ST-Akatemian tuotteista ja palveluista

Scroll to Top